woensdag 1 november 2017

Herfstige pompoen cupcakes

Het is volop herfst, Halloween is juist voorbij en er zijn overal pompoenen te zien. Ze zijn niet alleen mooi en leuk om een griezelige lantaarn mee te maken, ze zijn bovendien ook erg lekker!
Vandaag maakte ik cupcakes met pompoen.


Ingrediënten voor 24 cupcakes:
- 200 g boter
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 200 g bruine suiker
- 425 g pompoenpuree (pompoenvlees in stukjes snijden, zeker 10 minuten stoven in wat olijfolie en
  pureren)
- een eetlepel kaneelpoeder
- een grote snuif baking soda (natrium bicarbonaat)
- 4 eieren
- eventueel pecannoten om af te werken

Recept:
1.  Verwarm de oven voor op 180°.
2.  Meng de boter met de bruine suiker.
3.  Voeg de eieren 1 voor 1 toe. Meng telkens een minuut, tot het ei volledig opgenomen is.
4.  Voeg nu ook het kaneelpoeder en de baking soda toe.
5.  Schep de pompoenpuree bij het beslag.
6.  Voeg tenslotte ook de bloem erbij en meng alles goed.
7.  Doe het beslag in de cupcake vormpjes. Ze mogen redelijk vol, want ze gaan niet zo heel veel
     meer rijzen.
8.  Leg eventueel op elke cupcake een paar pecannoten vanboven.
9.  Bak gedurende 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Bron: naar een recept vanop njam.tv


Wil je nog andere zoete en hartige recepten met pompoen bekijken? Klik dan eens hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten