woensdag 1 februari 2017

Volledige bakplaat brownie

Soms moet je gewoon veel lekkers klaarmaken. Dan is dit receptje voor een brownie die de grootte heeft van een volledige bakplaat ideaal.
Het hangt er natuurlijk van af hoe groot je de stukken snijdt, maar ik had toch zeker 25 mooie grote stukken van dit recept.
Het recept kreeg ik enkele jaren terug van een collega en vriendin. Elise is een echte foodie en ze heeft ook een blog waar ze allerlei lekkers op post: "De tafel van Elise", neem zeker eens een kijkje op haar blog http://de-tafel-van-elise.tumblr.com/ . Of misschien heb je haar wel zien koken en moestuinieren in "Het goeie leven" op één vorig jaar... klikken maar!


Ingrediënten voor een volledige bakplaat brownie:
-  300 g kristalsuiker
-  2 zakjes vanillesuiker (16 g)
-  275 g gesmolten boter
-  6 eieren
- 100 g zelfrijzend bakmeel
-  400 g donkere chocolade (Côte d'or Dessert pure chocolade is ideaal)
-  50 g grof gehakte hazelnoten (of andere noten die je lekker vindt)

Recept:
1.  Verwarm de oven voor 160° à 180°.
2.  Laat de chocolade met een deel van de boter au bain marie smelten, zet dan aan de kant.
3.  Smelt de rest van de boter in een steelpannetje en voeg hierbij de suiker, zet ook aan de kant.
4.  Splits de eieren.
5.  Klop de eiwitten stijf met de vanillesuiker.
6.  Doe de gesmolten boter in een mengkom en roer hieronder ook de 6 eierdooiers. Meng goed.
7.  Doe hier ook de bloem bij en meng tot een stevig beslag.
8.  Voeg hier dan ook de gesmolten chocolade aan toe en dan ook de gehakte noten.
9.  Vervolgens neem je een spatel en spatel je het opgeklopt eiwit onder het beslag. Vouw het
     eronder, zodanig dat alles luchtig blijft.
10.  Bekleed je bakplaat met bakpapier, je kan het eventueel een beetje doen kleven met wat boter.
11.  Giet je beslag op de bakplaat, zorg dat het mooi verdeeld is.
12.  Bak deze gigantische brownie ongeveer 30 à 35 minuten in de voorverwarmde oven.
13.  Haal uit de oven en laat afkoelen. Wanneer de brownie genoeg afgekoeld is, dan kan je er mooie
       rechthoekige hapklare stukken van snijden.

Bron: De tafel van Elise

Smakelijk!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten