zaterdag 13 februari 2016

Zandkoekjes met chocolade

Het is weer die tijd van het jaar. De periode waarin elke winkeletalage rood begint te kleuren, de bakker verkoopt zelfs een speciaal brood en de gadgets en cadeautjes in de winkels zijn overal aanwezig!
Of je dit nu leuk vindt en helemaal opgaat in de Valentijnsgekte of je vindt het maar niks... tegen een lekker koekje kan je toch niks hebben?!


Ingrediënten:
-  2 eieren
-  120 g kristalsuiker
-  een snuifje zout
-  300 g bloem
-  120 g boter (op kamertemperatuur)
-  150 g pure chocolade
-  eventueel sprinkles

Recept:
1.  Meng de eieren, de suiker en het zout
2.  Voeg de bloem toe en meng alles zeer goed
3.  Doe de boter en kleine stukjes en kneed er de stukjes door
4.  Zet het deeg een kwartiertje in de koelkast om te rusten
5.  Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en rol het uit tot het ongeveer een halve
     centimeter dik is. Het is cruciaal dat het deeg niet blijft kleven aan je werkblad. Tips om dit te
     voorkomen zijn: veel bloem gebruiken en niet te hard drukken met je deegrol.
6.  Verwarm de oven voor op 180°
7.  Steek de vormpjes uit en leg de op de bakplaat.
8. Bak de koekjes gedurende 7 à 10 minuten in de voorverwarmde oven.
9.  Laat de afkoelen op een rooster.
10.  Als ze volledig afgekoeld zijn kan je er chocolade op gaan doen. Smelt de chocolade au bain
       marie.
11.  Doop de koekjes voor de helft in de gesmolten chocolade. Tik er eens mee tegen de rand van de
       kom, zodat de overtollige chocolade er af druipt.
12.  Leg ze op een rooster om te drogen, bestrooi eventueel met nog wat sprinkles.
13.  Laat drogen tot dat de chocolade volledig uitgehard is, in de koelkast plaatsen, helpt natuurlijk
       wel.



Indien je nog interesse hebt in Valentijnsreceptjes:
Red velvet cupcakes
Valentijnshartjes dubbele zandkoekjes met confituur


Happy Valentine's day!!
 
INSTANT DOWNLOAD - All You Need Is Love & Sugar Printable Sign 5x7" or 8x10" DIY Wedding Poster... Gold

Geen opmerkingen:

Een reactie posten