woensdag 24 februari 2016

Ricottacake met rode vruchten

Af en toe hebben we al wat zonnestralen en dat doet me natuurlijk al vooruitdenken aan de zomermaanden. Met deze makkelijke en  lekkere cake haalde ik (toch eventjes) het zonnetje in huis!


Ingrediënten:
-  200 g bloem
-  200 g kristalsuiker
-  2 koffielepels bakpoeder
-  een snuifje zout
-  3 eieren
-  250 g ricotta
-  vanille extract
-  115 g boter
-  150 g rode vruchten (aardbeien, vlierbessen, bosbessen, frambozen ...)

Recept:
1.  Verwarm de oven voor op 175°
2.  Weeg de bloem af en zeef. Doe hierbij de suiker, het bakpoeder en het snuifje zout.
3.  In een andere kom mix je de drie eieren, de ricotta en het vleugje vanille extract. Meng heel goed,
     bijvoorbeeld met de kloppers van een keukenrobot.
4.  Doe nu schepje voor schepje het droge mengsel erbij en meng telkens heel goed.
5.  Dan doe je 2/3 van de rode vruchten bij het beslag en vouw ze er voorzichtig onder.
6.  Doe het beslag in een ingevette (of met bakpapier beklede) taartvorm.
7.  Tenslotte doe je de rest van de rode vruchten bovenop de cake.
8.  Bak ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven.

 
Het resultaat is een frisse, vochtige cake. Ideale zoete versnapering!
 
 
Smakelijk!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten