zaterdag 4 oktober 2014

Suikervrije ananascake

Ik ben nog steeds bezig met suikervrij bakken. Heel wat "gebakjes zonder zonde" kwamen al uit mijn oven, sommige met Stevia. Vandaag probeer ik een cake met Tagatesse.
Tagatesse is een 100%  natuurlijke suiker, die wordt gewonnen uit lactose (=melksuiker). Je kan het zowel voor warme als koude gerechten gebruiken. Het heeft geen invloed op de suikerspiegel en is daarom uiterst geschikt voor mensen met diabetes.
Wie in recepten met gewone suiker, deze wil vervangen door Tagatesse, moet het aantal grammen suiker halveren. Tagatesse heeft namelijk een zoetkracht die tweemaal zo hoog is als die van gewone suiker.


Ingrediënten:
-  4 eieren
-  4 eetlepels water
-  60 g Tagatesse
-  200 g zelfrijzende bloem
-  een snuifje zout
-  100 g boter
-  2 eetlepels aardappelzetmeel
-  300 g verse ananas in stukjes gesneden

Recept:
1.  Verwarm de heteluchtoven voor op 160°.
2.  Splits de eieren.
3.  Klop de eierdooiers samen met het water en de Tagatesse tot een zeer luchtige massa.
4.  Zeef de bloem, aardappelzetmeel en het zout en spatel het bij het beslag.
5.  Smelt de boter en meng deze ook bij het beslag.
6.  Klop de eiwitten stijf en doe met een voorzichtige schepbeweging bij het beslag.
7.  Doe tenslotte ook de ananasstukjes bij het beslag.
8.  Doe alles in een ingevette bakvorm en bak in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten.


Mijn verdict: echt lekker!!
Ik ben meer fan van Tagatesse dan van Stevia. Stevia heeft een bittere nasmaak, terwijl deze suikervervanger echt goed de smaak van suiker benaderd. De cake heeft wel echt de stukjes ananas "nodig" voor wat vochtigheid, dus wees daar zeker niet zuinig mee!

Bron: Tagatesse

Geen opmerkingen:

Een reactie posten