dinsdag 21 oktober 2014

Pumpkin pie

De herfst is volop bezig!
Overal begint er Halloween versiering op te duiken. Het ideale moment voor mij om aan de slag te gaan met pompoen. Misschien hol jij wel zo'n enge pompoen uit om aan je voordeur te zetten? Wel, gooi het vruchtvlees niet weg! Vandaag maakte ik een typisch Amerikaanse Pumpkin pie (of pompoentaart) met dit vruchtvlees. Dit  een echte Halloween taart, die vooral rond deze periode gemaakt wordt. Let op, dit is wel degelijk een zoet dessert.


Ingrediënten:
-  1 vel kant-en-klaar kruimeldeeg of zanddeeg
-  200 gr pompoenpuree
-  kaneel
-  125 g verse volle kaas (bv. verse Brabantse kaas van Campina)
-  2 eieren
-  75 g kristalsuiker
-  1 sinaasappel (sap)
-  20 cl room

Recept:
1.  Verwarm de heteluchtoven voor op 170°.
2.  Snij de pompoen in stukjes en stoof aan in een beetje boter of olie. Giet er het sap van de
     sinaasappel bij. Wanneer de pompoen gaar is zet je er de mixer in en heb je pompoenpuree.
3.  Laat de puree afkoelen.
4.  Neem een ronde bakvorm en leg daarin het deeg met een velletje bakpapier.
5.  Met een vork prik je hier en daar gaatjes in de bodem van het deeg.
6.  Maak de vulling, meng hiervoor alle overblijvende ingrediënten: pompoenpuree, verse kaas,
     suiker, kaneel, eieren en room.
7.  Schenk de vulling op de bodem van de taart.
8.  Versier je taart eventueel nog met een stukje deeg in de vorm van herfstblaadjes.
9.  Bak gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven.
10.  Haal uit de oven en laat volledig afkoelen alvorens aan te snijden.



Met dit taartje kan je Halloweenfeestje niet meer stuk.
Happy Halloween!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten