donderdag 17 april 2014

Chocoladetaart

Al een hele poos geleden beloofde ik een vriendin een chocoladetaart te maken. Belofte maakt schuld, dus hier volgt een recept voor een lekkere smeuïge chocoladetaart!

Ingrediënten:
-  225 g zelfrijzend bakmeel
-  4 eetlepels cacaopoeder
-  175 g witte basterdsuiker (of kristalsuiker)
-  100 g boter
-  100 ml kokend water
-  200 g pure chocolade (chocoladedruppels of fijngehakte stukjes)
-  150 g melkchocolade (chocoladedruppels of fijngehakte stukjes)
-  chocoladeschilfers
-  1 blikje gecondenseerde melk
-  2 eieren
-  250 ml slagroom

Recept:
1.  Verwarm de heteluchtoven voor op 175°.
2.  Neem een grote mengkom en zeef er het bakmeel, de cacao en het zout in.
3.  In een steelpannetje doe je de suiker met het kokend water, roer goed.
4.  Doe er de boter en 1/2 van de pure chocolade (100 g) bij, laat goed warm worden.
5.  Voeg er ook de gecondenseerde melk aan toe.
6.  Giet de warme massa bij het bloemmengsel en roer alles stevig. Zorg ervoor dat er geen klonters
     meer zijn.
7.  In een kommetje breek je de 2 eieren en kluts je ze goed.
8.  Roer de eieren ook bij het beslag.
9.  Doe het beslag in een ingevette bakvorm (eventueel bekleed met bakpapier)
10.  Bak de cake gedurende 50 minuten in de oven, hij is gaar als je er met een prikker in prikt en er
       geen deeg meer aan de prikker hangt.
11.  Laat de cake VOLLEDIG afkoelen gedurende enkele uren.
12.  Doe de andere helft van de pure chocolade samen met de melkchocolade in een mengkom.
13.  Warm de room op in een steelpannetje, net voor het kookpunt.
14.  Giet op de chocolade, deze begint onmiddellijk te smelten en meng goed.
15.  Met kloppers klop je het tot een gladde massa.
16.  Laat volledig afkoelen. Klop dan opnieuw met de kloppers tot je een stevige crème hebt.
17.  Snij de taart horizontaal doormidden.
18.  Besmeer de twee helften met de crème, plaats de helften weer op elkaar.
19.  Besmeer ook de bovenkant met de crème.
20.  Werk af met chocoladeschilfers.

Recept: Allerhande (Albert Heijn)


Laat het smaken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten