maandag 3 maart 2014

Pecantaartjes met karamel

Ik ben nog steeds dol op pecannoten en dan zeker in combinatie met ahornsiroop! Deze taartjes zijn superlekker en vrij eenvoudig om klaar te maken. Het was de eerste keer dat ik ze klaar gemaakt heb, maar ik weet nu al zeker dat het niet de laatste keer was!

Ik gebruikte kleine taartvompjes, met een diameter van 10 cm. Je kan ze kopen bij Hema. Maar ook in vele andere winkels kan je dergelijke taartvompjes terug vinden.


Ingrediënten voor 8 taartjes:
-  1 vel kruimeldeeg of bladerdeeg
-  150 g gehakte pecannoten
-  32 hele pecannoten (ongeveer 75 g)
-  60 g boter + een beetje extra om de vormpjes in te boteren
-  60 g (riet)suiker
-  75 g ahornsiroop/maple syrup
-  25 g vloeibare honing

Recept:
1.  Verwarm de oven voor op 160°
2.  Doe de grof gehakte pecannoten in een kommetje met de ahornsiroop en de honing, meng goed.
3.  Leg het bladerdeeg op de ingeboterde vormpjes. Duw de vormpjes uit het deeg en druk mooi aan.
     Je kan er 7 mooie taartjes uit halen, en een 8ste taartje lukt met wat puzzelwerk van de restjes
     bladerdeeg.
4.  Verdeel de vulling van gehakte pecannoten en siroop over de taartjes, verdeel gelijkmatig.
5.  Leg op elke taart 4 hele pecannoten.
6.  Smelt de margarine met de suiker op een laag vuurtje. Laat het langzaam aan karamelliseren.
     Let op dat het niet verbrandt!
7.  Giet de karamel over de taartjes, zeker ook over de gehele pecannoten. Vul de taartjes gelijkmatig.
8.  Bak de taartjes gedurende 15 à 20 minuten in de voorverwamde oven.
9.  Laat de taartjes volledig afkoelen, alvorens je ze uit de vormpjes haalt.


Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten