woensdag 8 januari 2014

Kokos-ananascake

Na de vele feestreceptjes had ik eens zin om een gewone cake te maken! En in een nieuw bakboek vond ik een leuk recept voor een cake met ananas en kokos.

Ingrediënten:
-  150 ml melk
-  60 g boter (+ extra boter om de bakvorm mee in te vetten)
-  240 g geraspte kokos
-  240 g witte basterdsuiker
-  1 ei
-  30 g bloem
-  200 g ananas in blokjes (vers of uit blik; ik had nog een blik ananas staan)
-  25 g amandelschilfers
-  2 eetlepels water
-  2 eetlepels abrikozenjam


Recept:
1.  Verwarm de heteluchtoven voor op 180°
2.  Vet de ronde bakvorm in met boter
3.  Neem een klein pannetje en warm daarin de melk op, met daarin de boter
4.  Meng de kokos met de suiker en voeg dan het warme boter-melkmengsel toe.
5.  Vervolgens voeg je ook het ei en de bloem toe, meng tot een glad mengsel
6.  Laat de ananas goed uitlekken en snij in blokjes. Meng de blokjes ananas voorzichtig door het
     beslag.
7.  Giet het beslag in de ingevette bakvorm en bak 45 minuten in de voorverwarmde oven.
8.  Terwijl de cake bakt kan je de amandelschilfers roosteren. Doe deze in een pannetje en zet op een
     laag vuurtje. Roer voortdurend en haal ze van het vuur wanneer ze beginnen te bruinen.
9.  Wanneer de cake klaar is laat je hem even afkoelen.
10.  Doe de abrikozenjam en het water in een pannetje en warm op. Bestrijk de cake hier rijkelijk mee.
11.  Tenslotte strooi je de geroosterde amandelschilfers over de cake.

Let's dig in!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten