zondag 1 december 2013

Oreo cheese cupcakes

Er staan al enkele receptjes met Oreo koekjes op de blog. Gisteren maakte ik Oreo cheese cupakes. Dat zijn kleine kaastaartjes met een Oreo koek op de bodem en verbrokkelde stukjes Oreo in het beslag.



Ingrediënten:
-  Oreo koekjes
-  452 gram roomkaas (naturel) op kamer temperatuur
-  100 gram suiker
-  1/2 tl vanille extract
-  2 los geklopte eieren
-  62 ml zure room
-  snufje zout


 Recept:
1.  Verwarm de oven voor op 170 graden.
2.  Leg de vormpjes in de cupcake tray en leg op de bodem van elke cupcake alvast een Oreo koekje.
     Gebruik bij voorkeur witte cupcakevormpjes, dan kan je het Oreokoekjes door de bodem zien!
3.  Mix de roomkaas tot een glad geheel met de mixer. Voeg de suiker geleidelijk toe en ook de
     vanille.
4.  Klop de eieren apart op tot een schuimige massa.

5.  Doe de opgeklopte eieren daarna bij het roomkaasmengsel
6.  Uiteindelijk voeg je ook zure room en het snufje zout erbij. Let op dat je niet te veel zure room
     gebruikt, dat zal de cupcakes doen mislukken.
7.  Verkruimel de overige Oreo koekjes door ze in een plastic vershoudzakje te doen en er met een
    deegrol op te slaan. Verkruimel ze niet te fijn. Spatel de Oreokruimels door het beslag.
8.  Vul de vormpjes bijna tot aan de rand.
9.  Bak 25 minuten in de voorverwarmde heteluchtoven.
10.  Laat volledig afkoelen en laat toch wel 4 uur rusten alsvorens je ze opeet. Decoreer eventueel
       nog met halve Oreo’s.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten