woensdag 23 oktober 2013

Pompoencupcakes met kaneel

De pompoenen zijn volop in seizoen, dus waarom eens niet bakken met pompoen? Bij ons is dit niet echt gebruikelijk, maar in de Verenigde Staten is dit heel normaal.
Misschien ook een leuk idee om te maken voor Halloween?


Ingrediënten voor 12 cupcakes:
-  50 g melkerijboter (kamertemperatuur)
-  140 g kristalsuiker
-  130 g zelfrijzend bakmeel
-  een snuifje bicarbonaat
-  2 eieren
-  een theelepel kaneel
-  200 g pompoenpuree
   De pompoen moet je ontdoen van de schil en gaar stoven in een beetje olijfolie. Wanneer de
   pompoen gaar is plet je hem met een pureestamper, of zelfs met een staafmixer.


Frosting:
-  50 g melkerijboter (kamertemperatuur)
-  125 g roomkaas
-  300 g poedersuiker
-  kaneelpoeder en/of kaneelsuiker (kaneelsuiker kocht ik in Nederland) om af te werken

Recept:
1. Verwarm de oven voor op 175°
2.  Klop de boter met de suiker tot een luchtig geheel
3.  Doe de eieren er 1 voor 1 bij en klop telkens 1 minuut
4.  Zeef de bloem met de kaneel en bicarbonaat, voeg bij het mengsel en meng goed
5.  Doe tenslotte ook de pompoenpuree erbij en roer het eronder tot je een mooi, stevig en glad
     mengsel hebt
6.  Vul de cupcakesvormpjes voor 2/3 en bak 20 minuten in de voorverwarmde heteluchtoven
7.  Laat de cupcakes volledig afkoelen op een rooster
8.  Voeg de ingrediënten voor de frosting samen en klop tot een luchtig geheel. Klop niet té lang
      want anders wordt de frosting te vloeibaar
9.  Doe de frosting in een spuitzak en spuit mooie toeven op de cupcakes
10.  Bestuif eventueel nog licht wat met kaneel en werk af met wat kaneelsuiker.


De overschot van de pompoen kan je nog gebruiken om lekkere soep van te maken,
of verwerk het in een herfststoofpotje!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen