zondag 17 februari 2013

Chocolate chip Baileys cupcakes

Cupcakes maken doe ik eigenlijk heel graag!
Zeker als ik kan experimenteren met nieuwe smaken. Ik haalde het idee voor Chocolate chip Baileys cupcakes van Nadia G. Nadia is gekend van haar programma "Bitchin' kitchen", het is echt "een wijf met ballen", een knappe Canadese madam, ze is vuilgebekt en heeft zo haar eigen manier van koken en presenteren, ik ben er dol op!
Hier is haar website: http://bitchinlifestyle.tv/



Het recept stond natuurlijk in Amerikaanse maten (a cup/ounce/...) dus ik heb alles omgezet, vandaar dat het gewicht soms wat "vreemd" lijkt en niet afgerond is.
Hier gaan we dan, voor ongeveer 12 cupcakes:

Ingrediënten cupcakes:
- 85 g mini chocolate chips (ik werk met bakvaste chocoladeparels uit Aveve)
- 1/2 eetlepel bloem
- 170 g bloem
- 1/2 eetlepel bakpoeder
- snuifje zout
- 70 g roomkaas (bijvoorbeeld Philadelphia) op kamertemperatuur
- 150 g boter op kamertemperatuur
- 112 g griessuiker en 112 g rietsuiker
- 1/2 koffielepel vanille essence
- 2 eieren
- 90 ml Baileys

Ingrediënten botercrème:
- 110 g boter op kamertemperatuur
- 225 g bloemsuiker
- 3 eetlepels Baileys
- 1 koffielepel vanille essence

Recept:
Meng de chocolade parels met de halve eetlepel bloem in een kommetje.
In de keukenrobot  de boter en roomkaas mengen. Suiker en vanille essence toevoegen. Eieren één voor één toevoegen en wachten tot het deeg ze goed opgenomen heeft. De gezeefde bloem, het bakpoeder en het zout toevoegen. Keukenrobot op lage stand zetten en de Baileys toevoegen. Met een spatel de chocolade parels onder het deeg mengen.
Vormpjes vullen, bijna tot aan de rand want het deeg zal niet veel meer rijzen.
18 tot 22 minuten bakken in een voorverwamde oven op 180°.
Cupcakes laten afkoelen op een rooster.
Met de keukenrobot alle ingrediënten van de botercrème mengen tot je een glad mengsel verkrijgt. Afgekoelde cupcakes decoreren met de Baileys botercrème en eventueel wat chocolade.

Alles klaarzetten om te decoreren.
 
Aanvallen!
 

1 opmerking:

  1. Great tips, many thanks for sharing. I have printed and will stick on the wall! I like this blog. Italiaanse extra vierge olijfolie

    BeantwoordenVerwijderen